League of Legends’taki ban türleri ve sebeplerine dair bu makalede detaylıca konuşacağız.
League of Legends’taki ban türleri ve sebeplerine dair bu makalede detaylıca konuşacağız.
Temel olarak dört çeşit ban var:
Olumsuz bir oyun deneyimine neden olduğu tespit edilen oyuncuların hesaplarına, oyun sona erdikten sonraki 15 dakika içerisinde disiplin işlemi uygulanır.
Oyundaki tutumunun şiddetine bağlı olarak, 2 Hafta veya Kalıcı uzaklaştırma cezasının uygulanma ihtimali de bulunuyor. Aşırı olumsuz bir tutum sergilemek, bir hesabın herhangi bir sohbet kısıtlaması almadan direkt olarak 2 Hafta veya Kalıcı uzaklaştırma almasına neden olabilir.
Şu davranışları uygulamak disiplin cezası almanı sağlayabilir:
Ancak üzülme: Oyun içerisindeki tutumlarını düzelten, reform gösteren ve pozitif tutumlar sergileyen oyuncular, güvenilirliklerini yeniden kazanırlar. Dolayısıyla Anında Bildirim sistemi, geçmişte alınan cezaları görmezden gelir, cezaların katlanarak devam etmesini önler. (Bu, ban yemeyeceğini garantilemez / sistemin güvenilirliğini kazanmak yalnızca sicilini bir nevi temizler.)
LeaverBuster, sihirdarların oyun bitmeden oyundan çıkmasını ve/veya oyun esnasında boş durmasını engellemek için oyuna eklenen bir sistemdir. Bu davranışı sergileyen ve sürekli oyunlardan çıkma/oyunda boş durma eğilimi gösteren sihirdarlar, düşük öncelikli bir sıraya yerleştirilir.
İlk defa oyundan çıktığında
Oyundan sonra karşına LeaverBuster uyarısı çıkar. Tekrar sıraya girmek ve oyun oynayabilmek için, ekrandaki iletiyi okuyup uygulaman gerekir. Bu, hesabına disiplin işlemi uygulandığı anlamına gelmez, hatta bir uyarı bile sayılmaz. Birkaç oyundan bu şekilde ayrıldıktan sonra, düşük öncelikle sıraya yerleştirildiğine dair bir bildirim alırsın.
Düşük öncelikli sıraya girmek
Düşük öncelikli sıraya yerleştirildikten sonra 5 maç yapman gerekir. Eğer oyunları terk etmeye devam edersen sırada beklediğin süre maç başına 5 dakikadan 20 dakikaya kadar yükselebilir.
Dereceli oyundan çıkmak
Not: Dereceli oyunlardan çıkmanın yaptırımları, normal oyunlara göre daha ağırdır. Kaçak olduğun oyunlar,kendi takımın zafer almış olsa bile, her zaman kaybedilmiş oyun olarak sayılır.
Riot, hesabını ödemelerle ilgili anlaşmazlıklar nedeniyle askıya almış olabilir. Bu durumda detaylı bilgi için Riot Oyuncu Destek ekibine bilet göndermen gerekebilir. Bu anlaşmazlıkların; ödemenin geri çekilmesinden, izinsiz yapılan ödemelere kadar pek çok nedeni olabilir.
Bu sorun, kredi kartları ile satın alınan RP’lerde ortaya çıkabilir.
Şu sebeplerden dolayı ortaya çıkabilir:
Bu durumlarda Riot, hesabı güvenlik amacıyla dondurabilir.
Üstteki bilgilerin doğruluğu teyit edilmemiştir. En doğru bilgiye ulaşmak için buraya tıklayıp Riot Oyuncu Destek ekibine ulaşabilirsin.
Hesap güvenliği, Riot’un en çok önem verdiği oyuncu destek konularından birisi. Riot’a göre bir hesap, yalnızca bir kişiye ait olabilir ve hesap sahibi, hesabını en yakın arkadaşıyla bile PAYLAŞMAMALI.
Hesap sahibi isen, ve hesabını çaldırdıysan Riot Oyuncu Destek ekibine ulaşarak hesabını geri alabilirsin.
Hesap sahibi veya hesap sahipliği iddia edip (hesapla ilgili bazı bilgileri teyit ettiren kişi) hesabı, hesap sahibi ortaya çıkana kadar dondurtabilir.
Hesabın gerçek sahibi, Riot’a ulaşıp bazı bilgileri doğruladıktan sonra hesabına kavuşabilir, Riot hesap sahibinden başlıca şu bilgileri öğrenmek ister:
Bu bilgilerin tümünü (ya da çoğunluğunu) Riot’a teslim ettikten sonra, Riot bilgilerin doğruluğunu teyit eder ve hesabı, hesap sahibine teslim eder.
Hesabınızın güvenliği ve hesabınızı çaldırmamak için şunlara dikkat edin:
En güncel bilgi için Riot Oyuncu Destek sitesini ziyaret edebilirsin!
Sorry. No data so far.